mandag 19. oktober 2015

Indian summer i år

Deler av august og hele september kom heldigvis med sommertemperatur, noe som gjorde at sommeren likevel ikke ble så verst. Selv i begynnelsen av oktober var det levelig på terrassen, om enn med jakke og også etter hvert fleecepledd.

Og så kom høstfargene, hagen ble gul, orange og rød. Potentillaen hadde hatt så dårlige vekstforhold i sommer at den først begynte å blomstre ganske forsiktig i september. Etter hvert tiltok blomstringen fram til nattefrosten kom. Selv i dag, 19. oktober, ser man en enslig gul blomst blant de andre frosne, lysende gul i solskinnet om dagen.

Syrinbuskene er fremdeles grønne, selv brudespireaene står fine og grønne. Så forhåpentligvis holder snøen seg borte ennå en stund.

Taket på hagepaviljongen er senket for vinteren slik at snøen ikke kan legge seg der. Møblene der blir stående, slik de har gjort i flere år nå. De tåler både snø og kulde, trenger bare en grundig vask igjen til våren. Man må gjøre tingene mest mulig lettvint i pensjonisthagen, nå når man må ha hjelp til det meste.

Lunsjen ble inntatt på terrassen, iført tjukk fleecejakke, raggsokker og fleecepledd så lenge det var mulig. Men når temperaturen sank til under 5 grader i skyggen ble det for kaldt selv i sola på terrassen for lille vofsen og mor. Det var bare å kapitulere, innse at terrasselivet var slutt for i år.

Fikk tak i to stykk hagemøbeltrekk i nettbutikken til Jysk, kr 200 pr stykk. Veldig god kvalitet var det også, så møblene vil være trygt bevart gjennom vinteren. Fikk lagret både loungesettet, spisebordet og godstolen. Ble en del pauser under jobbingen, men heldigvis er her mye å støtte seg til for en som går med rullator. Eneste som gjenstår er å plukke ned lysglass og prismer fra krona.
Så nå er det bare å vente på påsken, da antar jeg det igjen er tid til å innta terrassen, om enn en del innpakket.


Ingen kommentarer: