lørdag 27. juni 2015

Snart juli, men dårlig med sommervarme

Alt er sent ute i år, unntatt fuglene, som ser ut til å være i rute. Men om alle småfuglene har klart å finne tilstrekkelig med mygg og andre insekter til å fø opp sine små, det er kanskje uvisst. Skjæra, som har reir oppe i ei furu i min hage, er i alle fall i rute. Skjæreunger, med sine korte halefjær, tripper rundt på plenen og forfølger skjæremor inn i busker og kratt, svært lærevillige. De har nå kommet over "flakse med vingene og pipe"stadiet for å bli matet, nå jakter de selv på maten. Halefjærene er også blitt lengre enn første gang jeg så dem ute av reiret. Så livet går sin gang i min hage.

Plenen vokser i alle fall. Måtte stille om fra klipping hver 14. dag til en gang i uka. Noe som selvsagt medvirker til at roboten triller omkring 3 dager i uka. Litt slitsomt at jeg stadig må ut på redningsaksjoner grunnet noen små røtter som stikker opp i dagen og som den selvsagt klarer å buklande på. Her om dagen hadde den også klart å gå tom for strøm, uvisst hvorfor. Kanskje den ikke fant veien hjem til laderen under det voldsomme skybruddet som brått kom. Måtte slepe den etter rullatoren med renneløkke tilbake til lading. Men dog allikevel, det er utrolig praktisk med en slik robot, vanlig gressklipper fungerer dårlig med rullator.

Syrinene står nå i full blomst, men burde få litt mer jord rundt seg. For ut i fra størrelsen de eldste buskene har nådd, sier det seg selv at de har for dårlige vekstvilkår. De nyere, som er plantet mange år senere, har nådd igjen de gamle i høyde allerede.

Ingen kommentarer: